Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-01@06:49:06 GMT

فیوز مینیاتوری لگراند چه تاثیری در برق کشی ساختمان دارد؟

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۶۷۵۶۱

فیوز مینیاتوری لگراند چه تاثیری در برق کشی ساختمان دارد؟

استفاده از فیوز مینیاتوری از جمله فیوز مینیاتوری لگراند با قابلیت قطع جریان برق در مواقع ضروری بسیار مهم است و ما در این متن به بررسی فیوز مینیاتوری لگراند که یکی از محبوب ترین فیوز های مینیاتوری در ایران به شمار می رود خواهیم پرداخت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ فیوز مینیاتوری یا کلید محافظ جان که به اختصار با MCB نمایش داده می شود، یکی از تجهیزات پرکاربرد الکتریکی در برق کشی ساختمان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فیوز مینیاتوری در برابر جریانات اضافی حساس بوده و در صورت ایجاد جریان اضافی مدار را به سرعت قطع می کند تا مانع از آسیب رسیدن به اجزای مدار و وسایل شود. در واقع اتصال کوتاه یک خطا است که در زمان وقوع جریان بالا از مدار عبور می کند و موجب ایجاد جرقه یا گاهی اوقات آتش سوزی می شود. از این رو استفاده از فیوز مینیاتوری از جمله فیوز مینیاتوری لگراند با قابلیت قطع جریان برق در مواقع ضروری بسیار مهم است. ما در این متن به بررسی فیوز مینیاتوری لگراند که یکی از محبوب ترین فیوز های مینیاتوری در ایران به شمار می رود خواهیم پرداخت. 

اجزا تشکیل دهنده فیوز مینیاتوری لگراند و نقش هر کدام

تمامی بخش های فیوز های مینیاتوری استاندارد همچون فیوز مینیاتوری لگراند درون یک محفظه که از مواد غیر قابل اشتعال و عایق طراحی شده قرار می گیرند. این محفظه از مقاومت بالایی برخوردار بوده و ایزوله است. با این وصف در مقابل حرارت حاصل از جرقه و عبور جریان آسیب نخواهند دید. فیوز مینیاتوری لگراند مانند سایر فیوز های مینیاتوری استاندارد موجود در بازار از پنج بخش تشکیل شده است که این بخش ها عبارت اند از مگنت، فلز ها و اتصالات، شاسی، بی متال یا رله اضافه بار و جرقه گیر. مگنت در کلید های مینیاتوری جریانی بیش از جریان نامی را تحمل کرده و باعث قطع جریان برق می شود. شاسی به منظور قرارگیری کلید های مینیاتوری در وضعیت قطع و وصل در این نوع از فیوز ها وجود دارد. رله اضافه بار که اغلب با نام بی متال شناخته می شود، قابلیت تنظیم میزان تاخیر زمان عملکرد و نشتی جریان را دارد و از قسمت های مهم فیوز مینیاتوری لگراند به حساب می آید. سازکار بی متال به این شکل است که در برابر اضافه بار عکس العمل نشان داده، تیغه های آن با بالا رفتن حرارت جا به جا می شوند و با بازو بسته کردن کنتاکت ها موجب قطع مدار می شود. جرقه گیر در فیوز مینیاتوری لگراند متشکل از صفحات فلزی موازی که توسط لایه های عایق از یکدیگر جدا شده اند می باشد. این بخش وظیفه تقسیم کردن جرقه های بزرگ به جرقه های کوچک را در زمان قطع جریان برق دارد و مانع از ایجاد حرارت بالا و نیز سر و صدا می شود.

تفاوت فیوز مینیاتوری لگراند با فیوز های عادی

امروزه فیوز های مینیاتوری نسبت به سایر مدل ها بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند. فیوز های مینیاتوری در مدارهایی با ولتاژ کم کاربرد دارند و همانطور که پیشتر اشاره شد، در صورت رخ دادن هر گونه خطایی در مدار جریان برق را به سرعت قطع می کنند. فیوز های مینیاتوری لگراند در مقابل تغییر جریان حساسیت بالای دارند و شرایط غیر طبیعی شبکه را به طور دقیق تشخیص می دهند. در فیوز های عادی اگر مدار یا فیوز ما دچار نقص شود، می بایست برای شناسایی مشکل چنگک فیوز را از پایه جدا کنیم. اما در فیوز مینیاتوری لگراند در زمان خاموشی مدار، اهرم فیوز در حالت قطع قرار گرفته و به ما امکان شناسایی مشکل بدون نیاز به جدا کردن فیوز را می دهد. فیوز های مینیاتوری مراحل نصب کم خطر تر و آسان تری نسبت به سایر فیوز های عادی دارند و مدل هایی از آن قابلیت کنترل از راه دور را برای ما فراهم می سازند.

مزایای فیوز مینیاتوری لگراند

فیوز مینیاتوری لگراند توسط شرکت معروف فرانسوی لگراند طراحی و ساخته شده است. این شرکت که در سال 1865 تاسیس شد، در حال حاضر یکی از معروف ترین برند های جهانی در حوزه تولید و ارائه تجهیزات الکتریکی محسوب می شود. فیوز های مینیاتوری برند لگراند از استاندارد های روز دنیا برخوردار بوده و محافظ های بسیار مناسبی برای تجهیزات الکتریکی به شمار می روند. از مزایا و نقاط قوت انواع فیوز مینیاتوری لگراند می توان به مواردی مانند کیفیت و کارایی بالا، امکان نصب موتور های کمکی و روش نصب آسان اشاره کرد. این فیوز های مینیاتوری کاربرد فراوانی در نقاط مختلف دارند و امروزه در تمامی ساختمان ها دیده می شوند. در ادامه به بررسی کاربرد فیوز مینیاتوری لگراند می پردازیم. 

کاربرد های فیوز مینیاتوری لگراند کدامند؟

از فیوز های مینیاتوری لگراند در بسیاری از مکان ها همچون ادارات، منازل، محیط های صنعتی استفاده کرد. فیوز های مینیاتوری از نظر کاربرد دارای تیپ های مختلفی از جمله B روشنایی، C موتوری، D ترانیفورماتوری، Z بسیار حساس و K قدرت هستند. امروزه در ایران فیوز های مینیاتوری تیپ های B، C و D بیشتر از سایر فیوز های مورد استفاده قرار می گیرند. از این رو ما تنها به ذکر کاربرد این تیپ ها در ادامه بسنده می کنیم. فیوز های مینیاتوری نوع B روشنایی اغلب در مصارف خانگی و در سیستم های روشنایی کاربرد دارند. این فیوز ها بار بین 3 تا 5 برابر جریان نامی را در مدار قطع کرده و از حساسیت مناسبی برای کاربرد های خانگی برخوردارند. فیوز مینیاتوری نوع C موتوری که زمان قطع بیشتری از تیپ B دارد، در محیط های صنعتی به کار می رود و جریان بین 5 تا 10 برابر جریان نامی را در مدار قطع می کند. فیوز مینیاتوری تیپ D ترانسفورماتوری در مصارف صنعتی خاص همچون مولد های اشعه X-Ray استفاده می شود و قادر به قطع جریان میان 10 تا 20 برابر جریان نامی در مدار است.

چگونگی نصب فیوز مینیاتوری لگراند

برای نصب فیوز مینیاتوری کمپانی لگراند می بایست به مراحلی که در ادامه گفته می شود عمل کنیم. سیم های فاز و نول توسط سیم 6 از کنتور اصلی وارد جعبه فیوز تعبیه شده در داخل خانه می شوند. سپس هر مینیاتوری را از پایین به یکدیگر و فاز اصلی را از بالا به مینیاتوری اول متصل می کنیم تا به منظور کلید اصلی برق عمل کند. علاوه بر این موارد، نول اصلی را به سایر نول های داخل جعبه مینیاتوری متصل می نماییم. سیم های فاز هر قسمت از خانه به یکی از کلید های مینیاتوری متصل می شود. از این رو در صورت قطع کلید، جریان برق در تمامی بخش اتصال یافته قطع خواهد شد.

 

منبع: دانا

کلیدواژه: قطع جریان برق برابر جریان فیوز ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۶۷۵۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واحد‌های بخار نیروگاه طرشت وارد مدار تولید شد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ «سید یحیی نوبخت» با اشاره به بازگشت واحدهای بخار و گازی نیروگاه طرشت به مدار تولید گفت: با اجرای فرآیند تعمیرات بازدید مسیر‌های داغ (HGPI)  به دستور مرکز کنترل واحد گازی پس از طی مراحل راه‌اندازی وارد مدار و به شبکه سراسری متصل شد.

مدیرعامل نیروگاه طرشت بیان کرد: از جمله اقدامات انجام شده برای راه‎‏‌اندازی واحد‌ها می‌توان به آبگیری برج‌خنک‌کننده پس از حصول اطمینان از بسته بودن مسیر‌های تخلیه، استارت چاه‌های آب‌خام و هماهنگی برای باز شدن مسیر جهت تصفیه‌خانه، استارت سیستم اسمزمعکوس و آبگیری مخازن آب پرمیت، تست تمام سیستم‌های کنترلی اتاق‌های فرمان نیروگاه‌بخار و تست‌های پیش‌راه‌اندازی BFP, FDF, IDF و سایر تجهیزات‌ کمکی و استارت بویلر‌ها اشاره کرد.

گزارش از جاسم ثمری خبرنگار خبرگزاری صداوسیما

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟
  • سیگار چه تاثیری بر چهره و بدن افراد می گذارد؟
  • ستاره‌شناسان قوی‌ترین شواهد برای سیاره نهم را کشف کردند
  • کیس رایانه مینیاتوری + فیلم
  • دریچه تنظیم هوا در ساختمان
  • واحد‌های بخار نیروگاه طرشت وارد مدار تولید شد
  • آنتونی: رقم انتقالم به منچستریونایتد تاثیری روی عملکرد من ندارد
  • ۱۳ حلقه چاه در کرج حفر و وارد مدار بهره برداری شد
  • تجلی زندگی بر مدار مدیریت زمان
  • زباله فضایی در دام دوربین ماهواره ژاپنی افتاد